Blog

Laptop vagy notebook? Mi a különbség?

Laptop vagy notebook? Ha nem vagy túl jártas a digitális eszközök világában, akkor hamar összezavarhatnak ezek a kifejezések! Mikor használjuk ezeket a kifejezéseket? Mi lehet a különbség a két gép között? Melyiket válaszd? Cikkünkből megtudhatod a két gép közötti különbséget, ráadásul egy szuper használt verziót is ajánlunk Neked, hogy megkönnyítsük a választást!

Világjáróknak tervezve - Laptopok utazáshoz

Tanulmányaid miatt ingázol? Gyakran mész üzleti utazásokra? Igaz, milyen jó lenne, ha a busz-, vonat-, metró- vagy autóút alatt is haladhatnál a feladatokkal? Nem kell, hogy a hosszú utazásokat elpocsékolt időnek érdezd! Kifejezetten utazáshoz tervezett használt laptop modelljeink segítségével bárhol, bármikor végezheted a napi teendőket. Hogy hogyan bírják ilyen jól az utazások megrázkódtatásait? Olvass tovább!

RAM gyorstalpaló - avagy tippek, hogy ne fagyjon le a laptopod

Létezik annál idegesítőbb érzés, mint amikor a néhány hónapja vásárolt laptopod iszonyatosan lelassul? Káromkodás és dühkitörések helyett inkább előzd meg a problémát! Válassz okosan memóriát (RAM) gépedbe!

Hogyan óvd meg laptopod a zord hidegtől?

A fogvacogtató mínuszok bizony laptopunkat is megterhelik. Ezért kiemelten fontos tisztában lennünk vele, hogyan reagál gépünk a hirtelen hőmérséklet-ingadozásokra. A cél, hogy lehetőleg megvédjük az átfagyástól, vagy amennyiben már megtörtént a baj, ne okozzunk még nagyobb kárt benne.

 A 6 legfőbb szempont használt laptop vásárláshoz

A laptop és számítógép vásárlás mindig egy nehéz feladat: a gépnek rengeteg elvárásnak kell megfelelnie. Egyszerre kell figyelembe venni a használhatóságot, az esetleges meghibásodásokat és a garancia kérdését is. Sokan ezért azt gondolják, hogy az ilyen drága műszaki cikkek esetén sokkal jobb, ha az új eszközök között válogatnak. Azonban, ha megfelelő szempontokat helyezel fókuszba, a használt laptopok között megtalálod a számodra tökéletes készüléket. Amennyiben használt laptopot vásárolsz sokkal kedvezőbb áron, jobb minőségű gépet tudsz venni.

 

3 elvitathatatlan érv a használt laptop vásárlás mellett

Amennyiben laptop vásárlás előtt állsz és szeretnéd a lehető legtöbbet kihozni a pénzedből, akkor célszerű elgondolkodnod egy használt laptop beszerzésén. Persze tudjuk, hogy a “használt” szó hallatán megjelennek a kérdőjelek az emberek fejében. “Megéri használtat vennem?” - kérdezheted. Hogy a megfelelő választ tudjuk adni, összegyűjtöttünk 3 érvet a használt laptop vásárlás mellet.

5 tipp, amit mindenképpen fogadj meg laptop vásárlás előtt!

A laptop vásárlás a legtöbbünk számára egy igencsak nehézkés folyamat, a használt laptopok esetében pedig pláne nehéz meghozni a végső döntést. Pontosan ezért szedtünk össze 5 olyan tippet számodra, amely rengeteget segíthet a vásárlási folyamat során!

Hogyan használd helyesen a laptop töltőt?

A megfelelő laptop töltés elősegítheti, hogy az akkumulátor hosszútávon is kiválóan funkcionáljon, de ennek az ellentéte is fennáll: nagyon könnyen megrövidíthetjük az akkumulátor élettartamát. Nézzük, hogy hogyan is kellene használni a laptop töltőt!

8 tipp, hogy könnyen ki tudd választani a számodra legmegfelelőbb laptopot

A megfelelő laptop kiválasztása a legtöbbünk számára egy igencsak hosszadalmas és nehéz feladat. Nehéz eligazodni a rengeteg paraméter, gyártó és lehetőség útvesztőjében és sokszor tényleg csak a sötétben tapogatózunk. Ebben a cikkben szeretnénk végigvezetni a laptop vásárlás legfontosabb kérdésein és döntési helyzetein, hogy garantáltan a számodra legmegfelelőbb eszközt válaszd!

Lenovo ThinkPad vásárlási útmutató – Minden, amit tudnod kell az egyes szériákról

Az üzleti szférában a ThinkPad laptopok hosszú évek óta az egyik legmegbízhatóbb és legtöbbet használt termékek között vannak számon tartva. Ez nem is véletlen, hiszen a nagy többség igényeit tökéletesen szolgálják ki. Ennek ellenére fontos fejben tartani azt, hogy ThinkPad és ThinkPad között óriási különbség van, hiszen számtalan különböző vonulata van a márkának. Ebben a cikkben megpróbálunk rávilágítani az egyes osztályok különbségeire és az olvasottak alapján Te magad is könnyebben fogsz tudni választani a notebookok között.

Mitől környezetbarátabbak a használt laptopok?

Napjainkban egyre több ember ébred rá a környezettudatosság fontosságára. Ez egy olyan téma, ami mellett nem érdemes elmenni, hiszen a saját és az utánunk következő generációk hosszútávú jólétének fenntartásáról van szó. Azonban az elektronikus kütyük világában, ahol a digitális eszközöket már nem csak szórakozás céljából használjuk, hanem a munkavégzésünk és az életünk elengedhetetlen eszközei is, nem megoldható a teljes lemondás. Szerencsére a számítógépek használata nem zárja ki a környezettudatos életmódot. Az egyik legjobb alternatíva a használt laptop, vagy számítógép vásárlása

Dell Latitude vásárlási útmutató – Minden, amit tudnod kell az egyes szériákról

A Dell Latitude készülékei nagyon nagy sikert aratnak az üzleti világában. A Latitude laptopjait olyan vállalatok számára tervezték, akiknek biztonságos és megbízható készülékekre van szükségük. Számos olyan technikai extrákkal rendelkezhetnek, mint az ujjlenyomat olvasó, intelligenskártya-olvasó, TPM biztonsági chip, DisplayPort videó kimenet. Ezek a funkciók a mindennapi használatban kevésbé fontosak, azonban az üzleti szférában annál inkább. Ebben az összefoglalóban egyesével bemutatjuk az egyes szériákat, így könnyen eldöntheted, hogy melyik mellett teszed le a voksodat

Milyen laptopot vegyél grafikusként?

Egy grafikus számára nem elég az átlagos notebook teljesítmény, ha munkáról van szó. A teljesítmény mellett pedig nem feledkezhetünk el a laptop súlyáról sem, hiszen ma már egyre jellemzőbb, hogy a grafikusok gyakorlatilag a legkülönbözőbb helyekről dolgoznak és mindig mozgásban vannak. Mint ahogyan szinte minden szakmában, itt is meg kell találni az egyensúlyt a teljesítmény, a súly, a kijelzőméret és felbontás és az ár között.

Milyen vírusírtót válassz a laptopodra, PC-dre?

Nagyon jól tudjuk, milyen nehéz kiválasztani a megfelelő vírusirtót, hiszen számtalan szoftver van a piacon. Éppen ezért arra gondoltunk, hogy megkönnyítjük ezt a folyamatot és összeszedjük a legfontosabb dolgokat, amiket a írusírtókról tudnod kell, illetve egy rövid toplistát is összeállítottunk neked.

Milyen laptopot válassz egyetemistaként?

Ma már nem az a kérdés, hogy egy egyetemistának vajon szüksége van-e laptopra az egyetemi évek során. Az igazi kérdés az, hogy milyen laptopot vásárolj? Ha laptop választás előtt állsz, és fogalmad sincs, hogy mi alapján dönts, akkor ez a cikk neked szól hiszen összeszedtük azokat a szempontokat, amiket érdemes mindenképpen szem előtt tartanod.