Blog

A 6 legfőbb szempont használt laptop vásárláshoz

2021.08.13 11:21
 A 6 legfőbb szempont használt laptop vásárláshoz

A laptop és számítógép vásárlás mindig egy nehéz feladat: a gépnek rengeteg elvárásnak kell megfelelnie. Egyszerre kell figyelembe venni a használhatóságot, az esetleges meghibásodásokat és a garancia kérdését is. Sokan ezért azt gondolják, hogy az ilyen drága műszaki cikkek esetén sokkal jobb, ha az új eszközök között válogatnak. Azonban, ha megfelelő szempontokat helyezel fókuszba, a használt laptopok között megtalálod a számodra tökéletes készüléket. Amennyiben használt laptopot vásárolsz sokkal kedvezőbb áron, jobb minőségű gépet tudsz venni.

 

Ebben a cikkben összegyűjtöttük a 6 legfontosabb szempontot, amiket érdemes átgondolnod használt laptop vásárlásakor.

#1 Tudd, hogy mire van szükséged!

Mindenekelőtt érdemes elgondolkoznod, hogy milyen célra, az élet melyik területén szeretnéd használni a laptopot. A különböző felhasználású célok, különböző típusú laptopokat igényelnek.

Amennyiben munkához keresel megbízható társat, komolyabb, egész napos igénybevételt kell a laptopodnak bírnia. Így értelemszerűen egy minden szempontból strapabíróbb, masszívabb eszközt kell választanod.
Ebben az esetben nagy hangsúlyt kell helyezni az adatbiztonságra és az anyaghasználatra is. Itt nem a külső, sokkal inkább a tudás a legfontosabb. Természetesen a munkavégzés fajtája is nagyban befolyásolja majd a választásunk.

Egyetemistaként és tanulóként is ugyanolyan fontos, hogy megtaláld a számodra tökéletes laptopot.
Tanuláshoz elég, ha az eszközöd az egyszerűbb programok- például Word vagy Excel használatát tökéletesen elvégzi. Nem szükséges egy komolyabb laptopra beruháznod. Fontos továbbá a gyorsaság, a tárhely nagysága és a laptop súlya is, amennyiben sokszor cipeled magaddal a kütyüt.

Ha a Nextcomp oldalát böngészed, könnyedén eligazodsz majd a kínálatban: használd szűrőinket a tökéletes használt laptop megtaláláshoz.

Otthoni használatra, ha elsősorban kapcsolattartásra, internetezésre, filmnézésre, szórakozásra használnád laptopodat, nem szükséges a nagyobb teljesítményű, komolyabb laptopok között nézelődnöd. A fontos szempont itt a gyorsaság lehet.

 

#2 Különbség a kijelzők között?

Rá is térhetünk a második fontos tényezőre. A különböző használathoz, különböző méretű és felbontású kijelzőt kell választanod.

Melyik méret a megfelelő számodra?

  • 13,3” - Amennyiben egy könnyű, hordozható terméket keresel, amit szükség esetén rá tudsz kötni egy monitorra, akkor ez való neked.
  • 14,1” - A tökéletes átmenet a kicsi és a hagyományos kijelző között. Ha olyan laptopot keresel, amit kényelmesen tudsz vinni magaddal, de azt szeretnéd, hogy otthon is megállja a helyét, ezt javasoljuk.
  • 15,6 - A hagyományos kijelző mérete 15,6”-os. Ezeken a gépeken kényelmesen, a szemed megerőltetése nélkül tudsz filmet nézni, olvasni és programokat használni. Leginkább akkor javasoljuk, ha munkához, grafikák készítéséhez, játékhoz keresel használt laptopot.

#3 Nem minden a külső?

A laptop külsejét sem szabad háttérbe szorítanunk, azonban nem ez az elsődleges szempont egy használt laptop vásárlása esetén.
A Nextcompnál minden egyes terméket tesztelünk és kitakarítunk. Kizárólag A vagy A- -os kategóriájú termékeket forgalmazunk a webshopban, így szinte egy makulátlan terméket kaphatsz kézhez. A minőségből sosem adunk lejjebb, ez az egyik fő szempontunk a használt laptopok értékesítése során.

 

#4 Használt laptopot jó áron?

Tudjuk, hogy mindenki számára fontos szempont egy termék ára. Sokkal olcsóbban juthatsz hozzá egy kiváló teljesítményű laptophoz, mintha újonnan szereznéd be ugyanazt. Természetesen itt is fontos az összes többi szempontot figyelembe venned a szűrésnél.


#5
Legyél előrelátó?

Szeretnénk eloszlatni azt a tévhitet, miszerint csak az újonnan vett laptopok rendelkeznek garanciával.

A használt gépek adásvételével foglalkozó üzletnek minimum fél év garanciát kell vállalnia a nála megtalálható gépekre. Mi akár három év garanciát is tudunk biztosítani az egyes cikkekre. Sőt 30 napos pénzvisszafizetési garanciát is vállalunk: vidd haza a választott laptopot, próbáld ki, és ha mégsem érzed úgy, hogy ez lesz az igazi, hozd vissza hozzánk!

Amennyiben a nálunk vásárolt laptopot nálunk szervizelteted a garanciát feltételeink szerint tudjuk biztosítani.

 

#6 Már csak pár kiegészítő hiányzik?

Ha az eddigi összes szempont alapján sikerült leszűkíteni a kört és kiválasztottad a számodra tökéletes használt laptopot, akkor nincs más hátra, mint a kiegészítők!

A szükséges és megfelelő kiegészítők beszerzésével az eszközhasználat igazi élmény lesz.

Amennyiben egy kis kijelzős laptopra esett a választásod, amivel nap mint nap kényelmesen közlekedhetsz, úgy javasoljuk, hogy nézz szét használt monitoraink között is, hiszen egy filmezős estéhez vagy egy nagyobb projekt munkához jól jöhet egy nagyobb kijelző is.

A fenti szempontok betartásával rengeteg időt, pénzt és idegességet spórolhatsz meg a használt laptop választás során.