Blog

Lenovo ThinkPad vásárlási útmutató – Minden, amit tudnod kell az egyes szériákról

2021.07.22 19:22
Lenovo ThinkPad vásárlási útmutató – Minden, amit tudnod kell az egyes szériákról

Az üzleti szférában a ThinkPad laptopok hosszú évek óta az egyik legmegbízhatóbb és legtöbbet használt termékek között vannak számon tartva. Ez nem is véletlen, hiszen a nagy többség igényeit tökéletesen szolgálják ki. Ennek ellenére fontos fejben tartani azt, hogy ThinkPad és ThinkPad között óriási különbség van, hiszen számtalan különböző vonulata van a márkának. Ebben a cikkben megpróbálunk rávilágítani az egyes osztályok különbségeire és az olvasottak alapján Te magad is könnyebben fogsz tudni választani a notebookok között.

ThinkPad X széria

Az X széria laptopjai a legjobbak az alacsony súlyú Thinkpad notebookok között. Az X szériás gépek hosszú üzemidőt, nagyon fejlett biztonsági opciókat és kiváló teljesítményt biztosítanak a felhasználó számára.
A Lenovo az X széria gépeit a lehető legstrapabíróbbnak tervezte – saját bevallásuk szerint még akár a Mount Everest tetejének a zord körülményei között is jól működnek az eszközök. Ennek persze megvan a maga ára, de akinek a legjobbra van szüksége, azt meg is kapja.

Mikor válasszuk a X szériát? A X széria laptopjai kiváló választásnak bizonyulnak azoknak, akiknek egy rendkívül gyors, top kategóriájú és közben mégis könnyű laptopra van szükségük és akik számára a magas ár nem akadály.

ThinkPad T széria

A T széria a legismertebb ThinkPad széria, ami nem mellesleg az X széria alatt található közvetlenül. Hogyha azt mondtuk, hogy az X szériás laptopok strapabírók, akkor ez fokozottan igaz a T széria gépeire. A ThinkPad T széria eszközei az igazi üzleti felhasználású laptopok – a villámgyors betöltési sebesség és a hosszú, akár 20-25 órányi akkumulátor élettartam mind megvannak benne. A jelenlegi T ThinkPad modellek közül a T490, a T480 és a T580 is egészen kiváló választásnak bizonyulnak üzleti használatra – és még olcsóbbak is, mint az X széria gépei, miközben sokan az Apple laptopok alternatívájának tekintik őket.

 

Mikor válasszuk a T szériát? Abban az esetben, ha a sebesség, a strapabírás és magas akkumulátor teljesítményre van szükségünk és az X széria technológiai fejlesztéseit nyugodt szívvel el merjük engedni.

ThinkPad E széria

Nem feltétlenül kell prémium árakat fizetnünk azért, hogy ThinkPad laptopot kapjunk, hiszen itt van számunkra az ár/érték arányban egészen kiváló, relatíve olcsóbb E széria. Az E széria teljesítményben erős, azonban ennek az ára az, hogy a laptopok nehezebbek, mint a T vagy az X osztály esetében.

Az E széria eszközeiből szinte minden olyan funkciót kihagytak, amelyek az irodai, üzleti felhasználásnál fölöslegesek.

Mikor válasszuk az E szériát? Abban az esetben, ha szeretnénk kevesebb pénzből egy kiváló üzleti/irodai gépet vásárolni.

ThinkPad L széria

Az L szériát a T és az E osztály közé célszerű elhelyezni – itt már az E szériánál könnyebb laptopokat kapunk és velünk van a ThinkPadre jellemző magas teljesítmény és sebesség is, miközben megjelenésben is pofás gépet kapunk a kezünk közé.

Az L széria nincs telizsúfolva az átlag felhasználó számára haszontalan funkciókkal, azonban nem is érezzük ezeknek a hiányát. Ez a laptop üzleti felhasználásra való és erre tökéletesen meg is felel.

Mikor válasszuk az L szériát? Abban az esetben, ha fontos számunkra, hogy a laptopunk ne legyen túl nehéz, azonban teljesítményben magas szintet tudjon hozni és az árak se szálljanak el, amit kifizetünk a laptopért.

Használt Lenovo ThinkPad laptopot szeretnél venni? Kattints ide és válogass az eszközeink közül!