Blog

Laptop vagy notebook? Mi a különbség?

2022.04.08 08:35
Laptop vagy notebook? Mi a különbség?

Laptop vagy notebook? Ha nem vagy túl jártas a digitális eszközök világában, akkor hamar összezavarhatnak ezek a kifejezések! Mikor használjuk ezeket a kifejezéseket? Mi lehet a különbség a két gép között? Melyiket válaszd? Cikkünkből megtudhatod a két gép közötti különbséget, ráadásul egy szuper használt verziót is ajánlunk Neked, hogy megkönnyítsük a választást!

Laptop

A laptop kifejezés egyszerűen hordozható számítógépet jelent, ez tulajdonképpen egy összefoglaló név. A laptop és notebook közötti határ egészen vékony, mára már szinte teljesen elmosódott, de azért még fellelhető pár apró különbség. A laptopok általában 15” vagy annál nagyobb kijelző mérettel rendelkeznek, tulajdonképpen az asztali gépek hordozható, könnyebb verzió. Magas teljesítményükkel, nagy tárhellyel és memóriával, szuper erős processzorral, valamint hihetetlen sebességgel rendelkeznek, így remek irodai gépek. Kifejezetten intenzívebb, egész napos használatra lettek tervezve. Tökéletes példaként szeretnénk bemutatni a HP ZBook 15 G3 használt laptop modellünket. Kimagasló teljesítmény, kifogástalan felhasználói élmény, egy valódik hordozható erőgép.

Notebook

Maga a notebook elnevezés jegyzetfüzetet jelent, nem is csoda ez a névválasztás. A notebook egy sokkal könnyebb, kisebb, kényelmesebben hordozható gép, egy jegyzetfüzetre hasonlító vagy azzal megegyező méretekkel segíti felhasználója mindennapjait. Ebbe a kategóriába általában a 15” alatti kijelző mérettel rendelkező gépek sorolhatóak. Teljesítményben még mindig alulmaradnak egy csúcskategóriás laptoppal szemben. Ennek ellenére könnyű súlyuk, praktikus méreteik és az ezekhez párosuló teljesítmény és gyorsaság abszolút elegendőek lehetnek a gyakran utazók, az otthoni felhasználók, az egyetem vagy a gimnázium padjait koptató diákok számára. Magasabb árkategóriában már találkozhatsz speciálisabb, nagyobb terhelést is bíró notebookkal. Notebook ajánlatunk a Fujitsu Lifebook S937 használt modellünk. A legújabb processzor, DDR4 memória technológia akár 24 GB RAM-ig áll rendelkezésedre ebben az ultrakönnyű és ultravékony, strapabíró gépben.

 

Reméljük segítettünk eloszlatni a laptopokat és notebookokat fedő homályt, és így tisztábban láthatsz a következő vásárlásodkor! Látogass el a Nextcomp webáruházába és válaszd ki a tökéletes használt laptopot vagy notebookot!