Blog

5 tipp, amit mindenképpen fogadj meg laptop vásárlás előtt!

2021.07.22 19:25
5 tipp, amit mindenképpen fogadj meg laptop vásárlás előtt!

A laptop vásárlás a legtöbbünk számára egy igencsak nehézkés folyamat, a használt laptopok esetében pedig pláne nehéz meghozni a végső döntést. Pontosan ezért szedtünk össze 5 olyan tippet számodra, amely rengeteget segíthet a vásárlási folyamat során!

  1. 1. Határozd meg, hogy mire van szükséged!

Első körben célszerű feltenned a következő kérdést: Munkahelyi laptopot vásárolsz, videójátékokkal játszanál, vagy pedig mindennapi, otthoni felhasználásra lesz? Azért fontos ezeket tisztázni, mert a legtöbbeknek nincs szükségük kifejezetten erős laptopokra. Ahhoz, hogy internetezz és lecsekkold az emailjeidet, elég egy alacsonyabb teljesítményű laptop is. Ebben az esetben egy 4 GB memóriájú és legalább 2 GHz-es processzorral rendelkező laptop ideális választás lesz számodra.
A munkahelyi használathoz már célszerű legalább egy szinttel feljebb lépni. A munkahelyi
használat mindenkinél mást jelent: egy videóvágó, vagy grafikus számára a hatékony használathoz jelentősen erősebb konfigurációra lesz szükség, mint egy adminisztrációs munkakör esetében.
Nem szabad elfeledkeznünk a gamer gépekről sem, amelyek videójátékok zökkenőmentes futtatására vannak kifejlesztve. Általánosságban elmondható, hogy erre a célra erősebb processzorra és erősebb videókártyára van szükség, hogy az adott játék tökéletesen működjön.

  1. 2. Garanciás laptopot vásárolj!

Mindenképpen olyan laptopot vásárolj, amire az eladó garanciát vállal. A használt laptopok esetében bele lehet szaladni meglepetésekbe és egy ilyen esetben garancia nélkül csak kidobtad a pénzedet az ablakon.

  1. 3. Győződj meg az akkumulátor működőképes állapotáról!

Az idő és a használat magukon az akkumulátorokon is kifoghat - jól működő aksi nélkül pedig igencsak problémás lesz a felhasználás. Persze az akkumulátor állapotát nem tudod leellenőrizni a vásárlás előtt, de az eladónál utána tudsz kérdezni a témának. A vásárlás után pedig mindenképpen próbáld ki a lehető leghamarabb az akkumulátort. Ha szinte alig, vagy semennyire nem tölti a laptopot, akkor élj a garanciával!

  1. 4. Jól gondold meg, hogy honnan vásárolsz!

A használt laptop vásárlásnak mindig megvannak a maga kockázatai - főleg, hogyha nem a megfelelő eladótól vásárolsz. Mi nem javasoljuk, hogy ismeretlen magánszemélyektől rendelj notebook-ot, mert csúnyán be lehet fürdeni.
A legbiztosabb, hogyha olyan cégektől vásárolsz, amelyek már hosszú évek óta a piacon vannak és amelyeknek a hitelessége lekövethető a vásárlói visszajelzéseken keresztül! Nézz körül nálunk is!

  1. 5. Ellenőrizd a termék állapotát!

A terméket a megvásárlás előtt mindenképpen vizsgáld át jó alaposan!

  •   Vannak látható sérülések a laptopon? Ezzel önmagában még semmiféle probléma nincsen, hiszen egy használt laptopnál egy karcolás, vagy horpadás teljesen elfogadható. Egy látványos sérülés azonban már komoly probléma lehet!
  • Ellenőrizd a bemeneti csatlakozókat!
  • Próbáld ki a billentyűzetet és győződj meg arról, hogy minden gomb működőképes-e.
  • Ellenőrizd a Wifi működését.
  • Vizsgáld meg a laptop képernyőjét - vannak látható pixel hibák, sérülések, komolyabb karcolások? A laptop fényereje megfelelő?
  •   Ellenőrizd a laptop hangerejét!

Kövesd ezt az 5 lépést és találj rá a tökéletes használt laptopra!